Ben Harper

Ben Harper

Ο Ben Harper (γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 1969) είναι Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και multi-instrumentalist.  παίζει ένα εκλεκτικό μείγμα blues, folk, soul, reggae, και ροκ μουσικής και είναι γνωστός για τις δεξιότητές του, τα φωνητικά, τις ζωντανές εκτελέσεις και τον ακτιβισμό.Έχει κυκλοφορήσει δώδεκα κανονικά άλμπουμ στούντιο, κυρίως μέσω της Virgin Records και έχει περιοδεύσει διεθνώς. είναι  βραβευμένος με τρία βραβεία Grammy και επτά φορές υποψήφιος, με βραβεία για το Best Pop Instrumental Performance και το Καλύτερο Traditional Soul Gospel Album το 2004 και το Best Blues Album το 2013.  
Ο Benjamin Chase Harper το πλήρες όνομα, γεννήθηκε στην Πομόνα της Καλιφόρνια . Ο πατέρας του Leonard ήταν μηγμα Αφροαμερικανών και ινδιανων Cherokee και η μητέρα του Ellen Chase-Verdries είναι εβραϊκής καταγογης  .
Το 1978, στην ηλικία των 9 ετών, ο Harper παρακολούθησε την παράσταση του Bob Marley στο Burbank, Καλιφόρνια, όπου ο Marley προστέθηκε από τον πρώην συμμαθητή Peter Tosh για το encore. Ήταν, σύμφωνα με τον Harper, μια σημαντική επιρροή.  

 

Πηγή