The National

The National

The National συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1999 στο Σινσινάτι του Οχάιο και σήμερα έχει ως έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Το συγκρότημα αποτελείται από Matt Berninger (φωνητικά), Aaron Ντέσσνερ (κιθάρα, πλήκτρα), Μπράις Ντέσσνερ (κιθάρα), Scott Devendorf (μπάσο) και Bryan Devendorf (τύμπανα ). Οι στίχοι τους έχουν περιγραφεί ως  μελαγχολικοί και δυσερμήνευτοι.

Η National κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους The National το (2001), στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Brassland Records   που ίδρυσε ο Dessner και ο δίδυμος αδελφός του Bryce Dessner. Ο Bryce, ο οποίος είχε βοηθήσει στην ηχογράφηση του άλμπουμ, προσχώρησε σύντομα στο συγκρότημα συμμετέχοντας ως πλήρες μέλος στην ηχογράφηση του Sad Sads for Dirty Lovers το 2003.

Το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους ήταν  το Alligator (2005) Το τέταρτο και πέμπτο studio άλμπουμ, Boxer (2007) και High Violet (2010).
 Το 2014, το άλμπουμ τους Trouble Will Find Me ήταν υποψήφιο για το βραβείο του Καλύτερου Εναλλακτικού Άλμπουμ στα Βραβεία Γκράμι.
Το 2017 η μπάντα κυκλοφόρησε το άλμπουμ Sleep Well Beast το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy για το Best Alternative Music Album στα 60α ετήσια βραβεία Grammy.

Πηγή